Budapest Bangkok Brisbane

Történetek a Budapest - Bangkok - Brisbane tengelyről. budapestbangkokbrisbane at hotmail com

HTML

Weather

Címkék

Cute overload 2.

2009.06.03. 22:10 Westfield

Surfersben kijelöltem egy szafari napot, amikor felkeresem a környék legnagyobb wildlife sanctuary telepét, de mint kiderült ez volt egyben az esőnap is. Egyórás buszút után (magam mögött hagyva Broadbeach, Pacific Fair, Miami, Burleigh Heads és Palm Beach falvakat) érkeztem meg Currumbinbe.

Ez az a fura környék NSW és QLD határán (Tweed Heads a furcsaság epicentruma), ahol az utca két oldala  (a fenti képen) két különböző államhoz tartozhat, így Újévkor pár métert sétálva kétszer is lehet köszönteni az éjfélt – mivel egy óra eltolódás van a két állam időszámítása között. De ez nem időzónabeli különbség, hanem míg NSW-ben van „daylight saving”, addig QLD-ben nincs nyáron(!). :)
 
Szóval esős időben érkeztem meg, néha eleredt, néha csak szemerkélt, de mászkálni jól lehetett. Az időjárás azonban az állatokra is hatással volt, akik összegubózva próbálták átvészelni a hideg (kb. 25 fokos) nedves időt. De nézzük sorban, a fő attrakció (nekem) a koala falka volt, akik a mű- és természetes fák tetején tanyáztak és csak dél körül lettek aktívak, amikor a kajaidő közeledett. A hihetetlen lomhának tűnő állat azért képes elég akrobatikus mutatványokra is: pont előttem az egyik mindenféle elrugaszkodás és rákészülés nélkül ugrott vagy egy métert, ágról ágra.
 

A kenguruk egy bekerített részen ugráltak és szaladgáltak – volna, ha az eső miatt nem gubbasztottak volna a látogató pavilonban. Az esőbeállóban egy nyugdíjas csoport, egy héttagú indiai család, egy ázsiai pár, én :) és nyolc kenguru szorongott. Az állatokat láthatóan nem zavarta az embertömeg és még az sem, hogy a kis gyerekek állandóan őket cibálták. Egyébként amellett hogy nagyon „cuki” állatok, elég büdösek is.
 
 
Kifelé menet egy hídon kellett átmenni, ahol ép három (elég nagy) emu nézelődött, az embereket leszarták figyelmen kívül hagyták, így arrébb kellett lökdösni őket, hogy tovább tudjak menni. A kisebb állatok közül a dingók voltak aktívak (várták az ebédet) és egy pillanatra láttam tasmán ördögöt és wombatot (óriás tengerimalac) is, ja és nagyon szépek voltak a színes lori papagájok is. …de legjobban a koalamájkrémes kengurupörkölt tetszett :))

 

Bookmark and Share

Szólj hozzá!

Címkék: állat kenguru koala qld currumbin

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestbangkokbrisbane.blog.hu/api/trackback/id/tr621162327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása