Budapest Bangkok Brisbane

Történetek a Budapest - Bangkok - Brisbane tengelyről. budapestbangkokbrisbane at hotmail com

HTML

Weather

Címkék

Surviving Dubai

2011.02.04. 23:09 Westfield

A nagy, kontinensek közötti utazások egyik velejárója az átszállás és így van ez a Budapest - Bangkok - Brisbane tengelyen is. Utazás előtt válogattunk a lehetséges útvonalak és légitársaságok között, felmerült az EgyptAir is, ami a mostani helyzetet tekintve nem biztos hogy jó ötlet lett volna, de végül a "jó öreg" Emirates adta megint a legjobb ajánlatot. Persze a csatlakozás Dubajban megint azt jelentette, hogy az esti érkezés után reggel tudunk tovább utazni, így egy éjszakát ott kell tölteni a repülőtéren.

A feladat tehát, hogy hogyan töltsünk el egy éjszakát a lehető legkényelmesebben és legizgalmasabban a Dubai International-en. Az első lehetőség, hogy kimegyünk a városba és belecsapunk az éjszakai életbe, sajna elég körülményes: egyrészt kell egy vízum, (ami nem is egyszerű) majd beutazása városba metróval vagy taxival és találni valami értelmes programot a városban {kattintás előtt a hangerőt fel} éjszaka... hát ezt Madridban egyszer kipróbáltuk (érkezés Alicantéból este 10-kor, metróval be a városba, sörözés és bulizás majd félig részegen az első busszal vissza a reptérre reggel 5-kor és irány München :))

A másik lehetőség, lévén már benne vagyunk a korban, hogy a lehető legkényelmesebben kiveszünk egy szobát a reptéri szállodában. Ez a hotel annyira reptéri, hogy gyakorlatilag  a terminál fölé van építve, a nagy belső csarnokból lehet megközelíteni, így nem kell se vízum se újabb biztonsági ellenőrzés - reggel indulás előtt egy órával felkelés, tusolás, liftezés és már ott is vagy a repülőgépnél. Sajnos a szobák ára elég borsos, egy éjszaka 40-50ezer forint körül van alsó hangon, de úgy érzem, ahogy öregszünk egyre nagyobb az esély rá, hogy egyszer kipróbáljuk ezt a luxust.

 

 

 

 

 

 

 

Az egyszerű pórnépnek pedig így marad a várócsarnokban éjszakázás, mely vásárlással, kajálással és kényelmetlen kényszer-alvással telhet. Számtalan duty free shop található a központi folyosón, melyek tematikusan vannak berendezve: dohányáru-szeszesital, műszaki cikk, parfűmök, játékok, csokoládé stb. Az üzletek éjjel nappal nyitva tartanak, népes vásárlóközönséget lehet látni akár éjjel 3-kor is. A statisztikák szerint a legtöbb (darab számra) a dobozos sörből fogy, évente átlagosan 7,5 millió darab, de például Mars szeletből is 140ezer darabot adnak el, ezzel egyidőben viszont a walkman eladás fokozatosan csökken, 2009-ben már csak 27 darabot értékesítettek. Részt lehet venni a híres sorsjegy játékon is, ahol a 26-52ezer forintért vásárolt cédulákkal most Bentley Continentalt, Audi Q7-et illetve a drágábbért egy Maybachot lehet nyerni - egyébként online is lehet játszani, úgyhogy szerencse fel mindenkinek! :)

 

 

 

 

 

 

 

A vásárlás, körülnézés, kávézás nálunk kb két órat töltött ki, utána ülőalkalmatosság után kellett nézni, ami nem egy könnyű feladat. Rutinosabbak persze egyrészt gyorsan lecsapnak a duty free shopok kis bevásárlókocsiaira, így a kézipoggyászt és a vásárolt dolgokat nem kell cipelni, másrészt időben, még éjfél előtt elfoglalják a relaxációs székeket (ami nagyobb emereknek egy idő után inkább inkvizíciós szék, mert rövid a lábtartó és a derékrész sem ott van ahol kellene). További jótanács: általában Ázsiában tapasztalható a túlzott légkondícionáló használat, így itt is a várócsarnokot 20 fokra hűtik, a befúvók pedig a külső folyosón vannak, pont ahol a székek, padok is vannak - ezért nagyon ajánlott egy pulóvert vagy könnyű kabátot bekészíteni a kézipoggyászba egy dubaji átszálláshoz. A éjszakai szunyókálás alatt persze a reptéren nem áll meg az élet, az ember pontosan tudja melyik utas késik a beszállásról, illetve egy idő után már megtanulja a számokat is arabul a hangosbemondóból.

 

 

 

 

 

Végül egy kis feladvány :) mit takarnak a fenti feliratok? Kis segítség: a legnépszerűbb gyorsétterem lánc, egy Magyarországon még nem annyira elterjedt és egy már régebb óta jelen lévő kávézó lánc illetve egy luxusóra márka van elrejtve az írásjelek mögött.

Bookmark and Share

Szólj hozzá!

Címkék: repülés utazás dubai emirates

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestbangkokbrisbane.blog.hu/api/trackback/id/tr902639643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása