Budapest Bangkok Brisbane

Történetek a Budapest - Bangkok - Brisbane tengelyről. budapestbangkokbrisbane at hotmail com

HTML

Weather

Címkék

Jetboat

2009.09.27. 21:28 Westfield

Surfers Paradise-ban a Panorama hotelben szálltam meg, ahonnan valóban szép kilátás nyílt a belvárosra a Chevron szigetre és a Nerang-kanyarra. A folyóparton csak elszánt ázsiaiak horgásztak valamilyen élőlényekre, az erkélyemről fura óriási lepényhal formájú izéket láttam, amik nem tűntek veszélyesnek de ettől függetlenül még a kislábujjamat sem dogtam volna bele a vízbe. Éjszakánként a sok partmenti szórakozóhely   (ajánlás: Photo Gallery- Hall of Fame) körül nyüzsögtek az emberek, (pláne a Melbourne Cup napján) nappal pedig a folyón volt nagy élet.

 

 

 

 

 

 

 

Rengeteg jetski, motorcsónak és sétahajó közlekedett le-föl a folyón, de a legizgalmasabbnak a jetboatok tűntek. A 15-20 személyes motorcsónakokat szép nagy motorokkal szerelték fel, melyekkel nemcsak gyorsan tudnak repeszteni, hanem izgalmas mutatványokra is képesek. Szóval vettem egy jegyet és pár angolszász családdal együtt beültünk a hajóba. A szimpatikus nyegyvenes jegyárus nő bemutatta a hajó vezetőjét, akinek az volt az első munkanapja...

 

 

 

 

 

 

 

A jetboattal a folyón tettünk egy 1 órás túrát, elmentünk egészen a torkolatig, de a mélyvízbe már nem merészkedtünk be. A vízmélység nagyon változó volt, így nemcsak horgonyzó hajókat és bójákat de homokpadokat is kerülgettünk. Vicces élmény volt 50 cm-re elsuhanni egy-egy cölöp mellett, de a csónak képes volt a 360 fokos fordulatra is, amit helikopternek hívott a srác és sokszor be is mutatott nekünk :)

Bookmark and Share

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestbangkokbrisbane.blog.hu/api/trackback/id/tr411212507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása