Budapest Bangkok Brisbane

Történetek a Budapest - Bangkok - Brisbane tengelyről. budapestbangkokbrisbane at hotmail com

HTML

Weather

Címkék

Fremantle

2009.08.20. 12:15 Westfield

Fremantle Nyugat-Ausztrália Szentendréje, Perth déli elővárosaival már összeépült kisváros, történelmi múlttal és teljesen felújított belvárossal. Egy kellemes kirándulást mindenkép megér, ezért hajóra ültem és csónakáztam egyet a Swan völgyben. A folyó mentén az igen előkelő villák és házak előtt is rengeteg kikötő, stég és hajóház található, ez a helyi "rózsadomb" rengeteg gazdag ember rezidenciájával. A vitorlázás egyébként nemzeti sport ebben az államban, novemberben itt rendezik meg újra a Sunseeker Cup-ot, sőt 2011-ben Fremantleben lesz a világbajnokság is.

 

 

 

 

 

 

 

Szóval egy órás hajókázás után meg is érkeztem a kisvárosba, ami sok helyen inkább egy skanzenre hasonlít, nagyon szépen felújított és lakatlan díszlet házakkal. Az óváros gyalogosan könnyen bejárható az egykori erőd és a kertvárosi részek között. A főutcát a Market Street és a South Terrace jelenti hangulatos üzletekkel és olasz éttermekkel, ez a rész a helyi turista központ. A Pizza Bella Roma éttermet próbáltam ki, ahol egy nagyon finom pizzát és életem legrosszabb sörét kaptam (bár a reklámja vicces :)

 

 

 

 

 

 

 

Érdemes elsétálni a kikötő vége felé, ahol az Arthur Head dombján található a régi erőd, ami persze egy idő után aboroginal börtön lett, majd érdekes módon a helyi kormányzó (egyik) rezidenciája. Jelenleg látogatható műemlék és szép kilátás nyílik a tenger és a város felé is, kitűnő fényképezkedős hely nemcsak japán turisták számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bookmark and Share

Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás wa fremantle perth

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestbangkokbrisbane.blog.hu/api/trackback/id/tr311196423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása