Budapest Bangkok Brisbane

Történetek a Budapest - Bangkok - Brisbane tengelyről. budapestbangkokbrisbane at hotmail com

HTML

Weather

Címkék

Cute overload 1.

2009.05.30. 18:32 Westfield

Ausztráliáról az embereknek általában a fura állatok jutnak eszébe, amik vagy nagyon „cukik” vagy nagyon veszélyesek. Ezért „lentalul” egy vadasparki kirándulás szinte kötelező, illetve az ember úton-útfélen találkozhat a helyi galambok és tengerimalacok megfelelőjével.

Első kirándulásom alkalmával Brisbane-ben a Centenary Parkban időztem el, ahol szendvicsevés közben egyszer csak zajra lettem figyelmes és az alacsony bokrokból egy kb 70 cm magas, fehér színű, hosszú fekete csőrű madár lépett elő. Mivel a park nem volt forgalmas, nem láttam hogy a helyiek hogy reagálják le itt a belvárosban ezt az elég nagy madarat: hétköznapi madár? vagy kiszökött egy állatkertből? A madár nézelődött, majd eltűnt egy másik bokorban.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Folytatva sétámat lementem a Brisbane folyó partjára és a sétányon mászkáltam, nézelődtem. Pont ebédidő volt, a szomszédos toronyházakból rengeteg irodai dolgozó kajált lent éttermi teraszokon vagy csak padokon. Ilyenkor persze a kukák megtelnek mindenféle kajamaradékkal – és egy csomó nagy fekete-fehér madár ott lakmározott. Így kiderült hogy ez a jópofa madár a helyi galamb/sirály csapat egyik képviselője.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nem adok fel rejtvényt, elárulom, hogy ő az ausztrál fehér íbisz (Threskiornis molucca), nagyon elterjedt a kontinensen, vadon és városi környezetben is szívesen éldegélnek embertől nem nagyon félnek. (folyt. köv. még "cukibb" állatokkal)

 

Bookmark and Share

Szólj hozzá!

Címkék: állat brisbane qld

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestbangkokbrisbane.blog.hu/api/trackback/id/tr61153569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása