Budapest Bangkok Brisbane

Történetek a Budapest - Bangkok - Brisbane tengelyről. budapestbangkokbrisbane at hotmail com

HTML

Weather

Címkék

Scarborough

2009.05.23. 10:33 Westfield

Nyugat-Ausztrália a világ második legnagyobb közigazgatási egysége, óriási területén a mediterrán éghajlattól a sivatagin át egészen a trópusiig változatos természeti környezetnek ad otthont (ez költői volt :) Perth a fekete hattyúk városa a Swan (ki gondolta volna) folyó partján fekszik, elővárosain keresztül óceánparttal is rendelkezik. Legszebb része Fremantle (kb. a helyi Szentendre) és Cottesloe (óceán- és folyóparttal is)  ahol a helyi mágnások tengetik uncsi életüket. Mégis a fiatalok között a legnépszerűbb rész Scarborough a helyi aktív szörfös élet miatt, így én is ide tettem bázisomat.


 

Perth a maga 1,6 millió lakosával a negyedik legnépesebb város a kontinensen. Városszerkezet tipikus ausztrál, az irodaházas, felhőkarcolós központot családiház-tenger veszi körül, ipari, kereskedelmi és nagy zöld területekkel tarkítva. Amikor szállást kerestem Scarborought céloztam meg, hiszen a kis földgömbömön nem tűnt messze a központtól sem... A méretarány csalóka volt, a városhalmaz 40*50 km (!) területen fekszik, így a hotelem is 45 percnyi buszútra volt a Wellington Streettől, mely a központot jelenti. (fent a képen a Scarborough Beach Road, háttérben a city; illetve az Esplanade).

 

 

 

 

 

 

 

 

A parton kis hullámoknál és nagy szélben kite-oltak, igazi szörf idő csak két alkalommal volt az egy hét alatt. Rossz időben napközben a játéktermek voltak tele, hétvégén  meg persze fesztivál hangulat volt, kellő mennyiségű alkohollal és rendőri erősítéssel... és ilyen az amikor a helyi erők gyorsan lecsapnak a lehetőségre és szerveznek egy spontán comp-ot - ott volt hardz, lewwy, mitch, chriss, tod és jack is, de aznap tom wimmer nyert :) (by gilhos33, music by theCB)

 

Bookmark and Share

Szólj hozzá!

Címkék: szörf scarborough wa perth

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestbangkokbrisbane.blog.hu/api/trackback/id/tr21131140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása